Uiensoep

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1,5 ui
  • 10 gram bloem
  • 25 gram roomboter
  • 1,5 rundvlees bouillonblokje
  • 750 ml water
  • 1 laurierblaadje
  • Italiaanse kruiden
  • peper en zout

Bereiding

Snij de uien in fijne ringen. Smelt de roomboter in een soeppan en voeg de uienringen toe. Bak de uienringen op laag vuur. Wanneer de uienringen glazig zijn voeg je de bloem toe. Meng dit goed door de ui zodat de bloem goed wordt opgenomen. Voeg vervolgens 750 ml rundvlees bouillon toe,  1 laurierblaadje en een snufje Italiaanse kruiden. Laat de soep voor ongeveer 20 minuten op laag vuur pruttelen. Breng de soep op smaak met peper en zout.

uiensoep

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s