Shoarmataart met witte kool & rucola

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1/4 witte kool
  • 1 ui
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 200 gram shoarma
  • scheutje chilisaus
  • handje rucola (optioneel)

Bereiding

Laat het bladerdeeg ontdooien en maak er een grote plak van door de plakjes bladerdeeg te overlappen en de naden goed aan te drukken. Snipper de ui en de witte kool fijn. Witte kool is behoorlijk hard van zichzelf. Je hebt dus een goed scherp mes nodig of een keukenmachine die voor jou het zware werk doet. Bak de ui glazig in een koekenpan,  voeg de shoarma toe en bak ongeveer 5 minuten mee. Voeg vervolgens de witte kool toe en een flinke theelepel chilisaus. Bak de witte koolongeveer 5 minuten mee zodat de kool iets zachter is geworden maar nog steeds zijn bite behoudt.

Verdeel de shoarma en witte kool over de deegbodem en rol de randjes iets omhoog. Wil je een te natte bodem voorkomen, beleg de deegbodem dan met een laagje paneermeel (de bodem bleef bij mij alsnog iets te vochtig). Zet de shoarmataart voor 30 minuten in de oven op 180 graden.

Serveer de shoarmataart met eventueel wat rucola en knoflooksaus.

shoarmataart

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s