Pulled chicken

Ingrediënten (6 wraps/broodjes)

  • 6 volkoren wraps
  • 2 kipfilets
  • kippenbouillon (500 ml)
  • 1 tomaat
  • avocado
  • halve rode ui
  • blikje kidneybonen
  • 1 el tomatenpuree
  • citroensap
  • komijnpoeder
  • kaneel

Bereiding

Breng de kippenbouillon aan de kook en leg beide kipfilets in de bouillon. Laat dit ongeveer voor 20 minuten op een middelhoog vuur koken totdat de kipfilet wit is.

Spoel ondertussen de kidneybonen af, snijd de tomaat in blokjes en de snipper de rode ui. Meng dit samen met een snufje komijnpoeder en een beetje citroensap door elkaar.

Controleer of de kipfilet gaar is door deze door de helft te snijden. Als de binnenkant gaar is, is het tijd om de kipfilet uit elkaar te halen. Ik heb met 2 vorken de kipfilet voorzichtig uit elkaar gehaald zodat je losse stukjes kip krijgt.

Bak de pulled chicken vervolgens op een laag vuurtje met de tomatenpuree en een snufje kaneel. Voeg niet te veel tomatenpuree toe, want het kan al snel te overheersend worden. Proef tussendoor dus goed, heel vervelend 😉

Beleg de wrap met de kidneybonen salsa, een paar plakjes avocado en de pulled chicken.

Houd je wat van de pulled chicken over? Gooi dit dan niet weg en maak er de volgende dag een lekker broodje van met wat sla en komkommer.

Eet smakelijk!

pulledchickenpulledchicken2

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s