Ovenschotel met sperzieboontjes

Ingrediƫnten voor 2-3 personen

  • 250 gram sperziebonen
  • 150 gram gehakt
  • 1 paprika
  • 1 kleine ui
  • 2 zakjes aardappelpuree
  • 2,5 el pindakaas
  • scheutje melk
  • scheutje ketjap
  • blokjes ananas of ananasschijven
  • paneermeel

Bereiding

Snijd de kontjes van de sperziebonen en snijd ze door de helft. Kook de gehalveerde sperzieboontjes beetgaar in een pan met een snufje zout. Terwijl de sperzieboontjes koken bak je in een koekenpan het gehakt rul. Snipper ondertussen de ui en snijd de paprika in blokjes. Zodra het gehakt rul is voeg je de ui en paprika toe. Bak dit ongeveer 5 minuten mee. Voeg vervolgens de pindakaas, scheutje melk en de ketjap toe en bak dit nogmaals 5 minuten. Giet de sperziebonen af en meng door het gehaktmengsel.

Vet een ovenschaal in en verdeel het gehakt met de paprika en sperziebonen in de ovenschaal en leg de ananasschijven of ananastukjes erover. Meng in een pannetje de kant en klare aardappelpuree met een beetje water en verdeel dit als laatst over de ovenschotel. Voor een krokant korstje kun je ervoor kiezen om wat paneermeel over de aardappelpuree te strooien.

Zet de ovenschotel voor 25 minuten in de oven op 220 graden.

ovenschotelsperzie

Leave a comment