Moonpie

Ingrediënten voor 6 moonpies

  • 12 maria biscuitjes
  • 2 eiwitten
  • 50 gram suiker
  • snufje zout
  • 6  marshmallows
  • 200 g pure chocolade (of melk chocola)
  • handje gezouten pinda’s (optioneel) 

Bereiding

Het meest belangrijke bij het maken van deze moonpies is het goed ontvetten van de mengkom. Dit kun je doen door met een halve citroen de kom zogenaamd in te vetten.  Is je kom niet goed ontvet, dan willen de eiwitten waarschijnlijk niet opstijven.

Verwarm de suiker in een met bakpapier bekleedde ovenschaal in de oven op 220 graden voor ongeveer 10 minuten. Klop ondertussen de eiwitten stijf in de ontvette mengkom. Zodra de eiwitten stijf zijn voeg je beetje bij beetje de hete suiker toe. Laat dit voor ongeveer 10 minuten mengen.

Smelt ondertussen de chocolade au bain marie. Voor dit recept heb ik mij gehouden aan het originele recept van 24kitchen waar ze gebruik maken van pure chocolade. Achteraf vond ik dit qua smaak behoorlijk heftig. Dus probeer voor een subtielere chocolade smaak gewone melkchocolade.

Verwarm in een schaaltje de marshmallows op 800 watt in de magnetron totdat ze deels gesmolten zijn. Voeg de gesmolten marshmallows toe aan de eiwitten. Pas op want de marshmallows zijn erg heet en behoorlijk kleverig.

Doop 6 biscuitjes in de gesmolten chocolade en leg ze op een bakpapiertje om te drogen. Verdeel op de andere 6 biscuitjes een flinke schep met de marshmallow vulling en dek af met een chocolade biscuitje. Je kunt er ook voor kiezen om beide biscuitjes in de chocolade te dopen. Vul dan eerst de 2 koekjes met de marshmallow vulling en haal ze daarna door de gesmolten chocolade. Gebruik je pure chocolade? Bedek dan 1 biscuitje met chocolade omdat de smaak anders erg sterk wordt.

Laat de moonpies vervolgens drogen en garneer ze eventueel met wat grof gehakte zoute pinda’s. En vergeet vooral niet de kom met marshmallow vulling schoon te likken!

Moonpie2

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s