Gevulde paprika met rijst en gehakt

Ingrediƫnten voor 2 personen

  • 2 paprika’s
  • 1 tomaat
  • kleine ui
  • klein teentje knoflook
  • 150 gram gehakt
  • 2 kopjes rijst
  • 2-3 el tomatenpuree
  • paprikapoeder

Bereiding

Snijd de bovenkant voorzichtig van de paprika’s en haal de zaadjes eruit. Zet de paprika’s in een ingevette ovenschaal voor 10 minuten op 200 graden.

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Twee kopjes rijst zijn in principe te veel voor 2 paprika’s maar omdat de rijst op zichzelf al lekker smaakt maak ik altijd iets meer. Bak de gehakt rul en snipper de ui en het teentje knoflook. Voeg de ui en knoflook toe aan het gehakt en bak kort mee. Snijd de tomaat in blokjes en voeg deze ook samen met de tomatenpuree en paprikapoeder toe aan het gehakt.

Zodra de rijst gaar is meng je dit met het gehaktmengsel. Breng op smaak met peper en zout. Vul de paprika’s met het rijst-gehaktmengsel en zet ze vervolgens weer in de oven voor 10 minuten (200 graden).

De overgebleven rijst kun invriezen voor een volgende keer of kun je de volgende dag lekker opeten als lunch.

gevuldepaprika2

Leave a comment