Gepofte zoete aardappel

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 grote zoete aardappels
  • 1 bol mozarella
  • 1 grote tomaat
  • verse basilicum
  • Italiaanse kruiden
  • olijfolie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden. Spoel de zoete aardappels goed af onder de kraan en dep ze droog. Prik met een vork gaatjes in de zoete aardappels en besprenkel ze met een beetje olijfolie. Leg de zoete aardappels op een ovenplaat/rekje en zet te voor 40 minuten in de oven. Deze 40 minuten is berekend op grote zoete aardappels. Heb je kleinere aardappels, check dan naar 30 minuten of ze al goed gepoft zijn. De gepofte aardappels horen zacht te zijn en de schil wordt een beetje rimpelig.

Zodra de zoete aardappels gepoft zijn, haal je ze uit de oven en laat je ze even afkoelen. Snijd ondertussen de mozzarella en tomaat in plakjes. Maak met een mesje voorzichtig sneetjes in de zoete aardappel, zoals bij een hasselback aardappel. Pas op dat je niet door de aardappel heen snijd. Een tip: steek een sateprikker door de onderkant van de aardappel zodat je niet verder kunt snijden.

Haal de plakjes zoete aardappel voorzichtig uit elkaar en verdeel hier de mozzarella, tomaat en blaadjes basilicum tussen. Breng op smaak met wat peper, zout en Italiaanse kruiden.

Zet de zoete aardappels voor 5 minuten weer terug in de oven op 220 graden zodat de mozzarella iets smelt.

zoeteaardappel

 

Leave a comment