Kerrie kokossoep

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 100 gram kipfilet
  • kleine ui
  • teentje knoflook
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 1 eetlepel bloem
  • 150 ml kokosmelk
  • 1 bouillonblokje
  • 100 gram taugé
  • 4 cherrytomaatjes
  • 2 bosuitjes
  • 400 ml water

Bereiding

Begin met het snipperen van de ui en de knoflook en snij de kipfilet in blokjes. Bak de ui, knoflook en kipfilet in olijfolie. Wanneer de kip bijna gaar is voeg je de kerriepoeder toe en na 2 minuten de bloem. Voeg vervolgens de kokosmelk, 400 ml water en het bouillonblokje toe en roer goed door met een garde. Laat de soep zachtjes pruttelen, maar niet koken. Zodra de kip gaar is zet je de soep op laag vuur. Snij ondertussen de cherrytomaten in vieren, de bosuitjes in fijne ringen. Voeg vlak voor het opdienen de cherrytomaten, bosuitjes en de taugé toe aan de soep, zodat de groenten knapperig blijven. Serveer de soep in een grote soepkom en garneer eventueel met wat overgebleven bosuitjes.

Hou je nog soep over? Laat de soep dan goed afkoelen en vries het in! Wanneer je een dag geen zin hebt om te koken of je hebt tussen de middag zin in een kom soep, dan heb je altijd wat achter de hand in de diepvries.

img_2003

Leave a comment