Couscous met gehaktballetjes en feta

Ingrediënten

  • 300 gram gehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • ei
  • paneermeel
  • 1 oranje paprika (andere kleur paprika is ook prima)
  • 1 pakje passata (500 gram)
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • halve theelepel kaneel
  • half pakje couscous
  • 50 gram feta

Bereiding

Snijd de paprika in reepjes en snipper de ui en knoflook fijn.

Meng 1 gesnipperd teentje knoflook samen met het ei en de oregano door het gehakt. Voeg de nodige hoeveelheid paneermeel toe en breng het gehakt op smaak met peper en zout. Draai ongeveer 10 gehaktballetjes ter grootte van een pingpongbal.

Bak de gehaktballetjes rondom goudbruin en schep ze vervolgens uit de pan. De gehaktballetjes hoeven nog niet helemaal gaar te zijn omdat ze straks verder sudderen in de tomatensaus. Bak de gesnipperde ui en de knoflook in dezelfde pan en voeg vervolgens de paprikareepjes toe. Bak ongeveer 5 minuten mee en voeg daarna de kaneel en passata toe. Wanneer de tomatensaus bijna kookt voeg je de gehaktballetjes toe en zet je het vuur lager. Laat de saus pruttelen en wacht tot de gehaktballetjes gaar zijn.

Wel ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Serveer de couscous met de tomatensaus en gehaktballetjes en verkruimel de fetakaas erboven.

Tip!

Hou je niet van couscous, serveer de gehaktballetjes met tomatensaus dan met aardappelpuree.

couscous-met-gehaktballetjes

Leave a comment